Mackay

Klein stadje dat leeft van de suiker- en de kolenindustrie

Mackay is een klein stadje dat leeft van de suiker- en de kolen-industrie. Mackay ligt ongeveer 800 km te noorden van Brisbane en 920 km ten zuiden van Cairns. De stad heeft een historisch centrum, met enkele fraaie winkelstraten. De gemiddelde temperatuur in de stad is 23 graden.

Mackay wordt ook wel de "the Sugercane Capital" genoemd, vanwege de grote suikerfabriek. Ongeveer 1/3 van de totale suikerproductie van Australië komt uit dit gebied. In de heuvels ten zuidwesten van Mackay worden kolen gedolven in dagbouw. Er rijden lange treinen vanuit het binnenland naar Mackay, waar de kolen in de haven worden overgeladen in enorme schepen.

James Cook was de eerste Europeaan die de regio bezocht waar de stad zich nu bevindt. Mackay is ondertussen een stad met ongeveer 73.000 inwoners, en daarmee één van de grootste in Central Queensland.

Aan de westzijde rijzen de bergen van de Great Dividing Ranges op. In het Eungella National Park ziet u in het regenwoud het vogelbekdier (platypus) en het is de enige plek in Australië waar de paradijsvogel voorkomt.

Voor de kust liggen diverse paradijselijke eilanden. U kunt deze gemakkelijk bereiken per ferry. Heron Island heeft een reputatie als één van de beste duikresorts in Australië.

Hoogtepunten van Mackay

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Mackay:

Eungela National Park

Ten noordwesten van Mackay, bij Broken River - op ongeveer 1 uur rijden - ligt het Eungella National Park. Vanaf de lodge heeft u een prachtig uitzicht over Pioneer Valley. U kunt hier mooie wandeltochten maken en ondermeer het vogelbekdier, paradijsvogels en koala's zien.

Heron Island

Heron Island is een koraaleiland op de Great Barrier Reef, gelegen ter hoogte van Mackay. Het eiland ligt 150 km uit de kust nabij het buitenrif, waardoor u direct vanaf het strand in een eindeloze tuin van koraal kunt zwemmen. Ontdek de caleidoscopische kleuren van de vele vissen en de vreemde vormen van het koraal. Het eiland is ook een van de weinige plaatsen waar u met een gids een 'wandeling' over het rif kunt maken om de geheimen van de koraalwereld te ontdekken. Van februari tot maart‚ is het eiland een broedplaats voor schildpadden‚ terwijl u tussen juni en juli verschillende bultrugwalvissen vanaf het strand kunt zien.