Longreach

Kenmerkend voor de Outback van Queensland

Als er één stad kenmerkend is voor de Outback van Queensland, dan is het Longreach. Geniet van de geschiedenis en het erfgoed dat de legendarische stad van Longreach omringt. Voeg u tussen de "locals" in Outback Pub. Kampeer onder de sterren en adem de frisse nachtlucht. Doe de Sunset River Cruise op de Thomson, compleet met ofwel een drie-gangen "camp oven" diner met entertainment, of een intiem diner bij kaarslicht.

De Australische Stockman's Hall of Fame vormt een eerbetoon aan de helden van de Outback. Het museum omvat een verscheidenheid aan traditionele artefacten, elektronische displays, foto's, films en verhalen over het bush leven.

Het Qantas Founders Museum vormt een attractie van wereldklasse. Het museum ligt bij de luchthaven van Longreach en herdenkt de stichters van Qantas, de van oorsprong regionale luchtvaartmaatschappij die is uitgegroeid tot dé luchtvaartmaatschappij van Australië. U kunt een rondleiding krijgen door de 'City of Bunbury' - een ontmantelde Boeing 747 die ooit dienst deed op de internationale routes van Qantas. De nieuwste toevoeging aan de collectie is de Boeing 707, het allereerste straalvliegtuig van Qantas.

Hoogtepunten van Longreach

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Longreach:

School of Distance Education

Bezoek één van de grootste klaslokalen in de wereld op het Longreach School of Distance Education. Tours zijn een wandeling door de school met een toelichting op het leerproces, alsmede het observeren van een les.

Australische Agricultural College, Longreach Campus

Ervaar het leven op het platteland door middel van een rondleiding. U ziet studenten aan het werk, levende dieren en u ervaart de enorme omvang die Outback boerderijen vaak aannemen en de gevolgen daarvan.

Longreach Powerhouse Museum

Ontdek één van de best bewaarde geheimen Longreach's. Diep de lokale geschiedenis op met exposities over de installaties voor energie opwekking, tentoonstellingen over de sociale en commerciële geschiedenis van de Outback en de machines die in de Outback in de landbouw en wegenbouw worden gebruikt.

Cobb en Co Coach Rides

Stap aan boord van een Cobb en Co Coach en ervaar het leven in de vroegere dagen. U maakt een rit door de straten van Longreach en een 'Gallop door de Scrub'.