Lamington National Park

Één van de mooiste nationale parken van Queensland

50 km landinwaarts vanaf de Gold Coast ligt het Lamington National Park, één van de mooiste nationale parken van Queensland. Hier kunt u lange en korte wandelingen maken, de prachtige natuur verkennen en talrijke vogels en andere dieren observeren. Het natuurpark staat op de werelderfgoedlijst. Het park ligt ca. 100 km ten zuiden van Brisbane in het hinterland van de Gold Coast. Het bergachtige gebied maakt deel uit van de MacPherson Ranges. Het park, met een oppervlakte van 205 km², ligt op een plateau 900 m boven zeeniveau. Het park wordt gekenmerkt door een ruig berglandschap, watervallen, bergbeekjes, regenwoud en een unieke flora en fauna.

In het Laminington National Park liggen twee plekken waar u kunt verblijven; Binna Burra en O'Reilly's. U kunt vanuit beide plekken wandeltochten maken door het park. Er zijn meer dan 160 km aan wandelpaden aangelegd. De Border Track verbindt O'Reileys met Binna Burra. Bij het bezoekerscentrum van Binna Burra is een camping en een "treetop walk" waarmee u tussen de boomtoppen kan wandelen.

Aan de westzijde van van het park - boven op de Green Mountains ligt O'Reilly's. O'Reilly's is een bijzondere plek, wat u duidelijk zal worden wanneer u meer over de geschiedenis te weten komt. Na deze informatie wandelt u de Tree Top Walk, waarbij u op 16 meter hoogte als het ware over het regenwoud loopt. U heeft een uitzicht over de oude Antarctic Beach bomen en de talrijke flora en fauna in dit gebied.

Bij Binna Burra verblijft u aan de oostzijde van het Lamington National Park, bovenop een berg. Binna Burra is via een bochtige bergweg bereikbaar vanuit Beechmont en ligt op ongeveer 75 km van Brisbane. Bij Binna Burra ligt een lodge, een camping, een bezoekerscentrum en een cafétaria. De vegetatie varieert van subtropisch en gematigd regenwoud tot droog eucalyptusbos. Binna Burra heeft een bezoekerscentrum, café, herberg, camping en picknickfaciliteiten. Binna Burra is een voor natuurliefhebbers uniek wandelgebied. Er lopen wandelpaden naar de bovenloop van de Coomera River, naar de Coomera Gorge, de Ship Stern Range en de nederzetting O'Reillys.

Toen de regering van Queensland het omringende land aankocht om de omvang van het nationale park te vergroten bleef Binna Burra in privéhanden. De naam is van Aboriginal oorsprong. Het woord betekent "waar de beuk groeit", een verwijzing naar de standplaats van de Antarctische beuk (Nothofagus moorei) die in het nabij gelegen regenwoud groeit.