Lakefield National Park

Een populaire plaats om te kamperen of vissen

Het Lakefield National Park ligt ten noordwesten van Cooktown op het Cape York Peninsula. Het natuurpark is opgericht in 1979 en heeft een oppervlakte van 5370 km². Het park is het op één na grootste van Queensland en is een populaire plaats om te kamperen of vissen.

Lakefield National Park is beschermd vanwege haar unieke flora en fauna, maar ook vanwege de aboriginal rotstekeningen die hier gevonden zijn in een aantal grotten. U kunt deze grotten bezoeken, waar uitleg wordt gegeven door een gids over de ouderdom en de betekenis van de tekeningen voor de Aboriginees.

Over de weg is het park bereikbaar via een onverharde weg vanuit Cooktown of Laura. Het park ligt erg afgelegen en bezoekers wordt aangeraden om voldoende voedsel en brandstof mee te nemen vóór u vertrekt uit Cooktown of Laura. In het park bevinden zich twee parkwachterstations die in geval van nood hulp kunnen bieden.

Door het park loopt een onverharde weg, die gedurende het grootste deel van het regenseizoen ontoegankelijk is (dec-apr). Er zijn uitzichtpunten en wandelpaden aangelegd. In het park vindt u verscheidene kampeerterreinen.

Hoogtepunten van Lakefield National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Lakefield National Park:

  • Unieke flora en fauna
  • Aboriginal rotstekeningen