Ipswich

Grote mijnbouwstad

Ipswich ligt ongeveer 40 km ten zuidwesten van Brisbane aan de Bremer River. Ipswich is een plaats met ongeveer 140.000 inwoners, en functioneert inmiddels als een voorstad van Brisbane. Ipswich is het beginpunt van de Warrego Highway (landinwaarts naar Toowoomba, Dalby, Roma). Ipswich is vernoemd naar de Engelse stad Ipswich. De stad werd gesticht in 1827 als mijnbouwstad. In 1858 werd het een gemeente en in 1904 een stad.

Warrego Highway

De Warrego Highway (A2) is een 750 km lange hoofdweg in Southern Queensland. Het verbindt Brisbane met het binnenland van Zuid- en Centraal Queensland. De naam is afkomstig van de Warrego River, die aan het eindpunt van de weg ligt. De gehele weg maakt deel uit van de National Highway en vormt een deel van de verbinding tussen Darwin en Brisbane.

De weg begint aan het einde van de Ipswich Motorway, nabij Ipswich en gaat dan over de Great Dividing Range naar Toowoomba. Het eerste stuk tussen Ipswich en Toowoomba is een autosnelweg. Na Toowoomba kruist de weg de Darling Downs en gaat dan als tweebaansweg verder naar Roma en Charleville. Als u besluit om vanaf Brisbane of de Sunshine Coast naar het Carnarvon National Park te rijden, dan biedt de Warrego Highway de snelste route.