Great Barrier Reef

Het grootste koraalrif op aarde!

Het Great Barrier Reef in Australië is het grootste koraalrif op aarde en felgekleurde vissen, grillige koralen en diephelder water maken het tot de mooiste plek ter wereld om te duiken! Het rif ligt in de Koraalzee, parallel aan de noordoostkust van Australië. Van de Lady Elliott Islands bij de kust van midden Queensland tot aan Papoea-Nieuw-Guinea strekt het zich uit over een lengte van meer dan 2000 km. Het Groot Barrièrerif is de grootste toeristische attractie van Australië.

Cairns is één van de makkelijkste plekken van waar uit u naar het Great Barrier Reef kunt gaan, omdat het hier dichter bij de kust ligt dan elders. Met een snelle boot duurt het minimaal een uur voordat u bij het buitenrif bent (ca. 70 km). Er zijn meerdere aanbieders van (duik)cruises op het GBR, elk heeft z'n eigen concessiegebied (van de Marine Park autoriteiten mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag op een bepaald rif zijn). Quicksilver, die vanuit Port Douglas vertrekt, is één van de grootste en beste maatschappijen om mee naar het Great Barrier Reef te gaan.

Een Great Barrier Reef vakantie mag zeker niet ontbreken tijdens uw rondreis Australië!

Hoogtepunten van Great Barrier Reef

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Great Barrier Reef:

Lizard Island

Lizard is één van de meest noordelijke, en misschien ook wel het meest bijzondere, eiland van het Great Barrier Reef. Er ligt een luxe resort op het eiland en er zijn dagelijkse vluchten naar het eiland vanaf Cairns. Ook zijn er combinaties mogelijk met een aantal duikcruises, zoals die van Mike Ball, waarbij u eindigt op Lizard eiland en darna terugvliegt naar het vasteland.

Neem een picknickmand mee en vaar naar één van de vierentwintig prachtige stranden die het eiland is gezegend. Op één van deze zand-paradijsjes zweeft u vrijwel meteen boven een levendige onderwaterwereld met vele vormen en kleuren. Een hotspot voor duikers is de Cod Hole‚ waar u de nieuwsgierige Potato Cod u van wel heel dichtbij bekijkt. Ook een wandeling door het bergachtige binnenland is een aanrader‚ die wordt beloond met een panoramisch uitzicht vanaf de Cook's Look‚ de plek waar Captain Cook zijn route door het doolhof van koraalrif uitstippelde.