Charters Towers

Historische stad met een kleurrijk verleden

Charters Towers bloeide tijdens de drukke goudkoorts van de late jaren 1800. Tegen het einde van de eeuw was de stad de tweede grootste stad in Queensland. Bezoekers die verder willen graven in de historie van Charters Towers kunnen de Ghosts of Gold Heritage Trail volgen. Deze self guided routes beginnen bij het Visitor Information Centre met een Orientatie Film. Daarna maakt u een wandeling door de stad en ziet u meer dan 60 historische gebouwen, zoals het beursgebouw. U volgt de Mosman en Gill Street en bezoekt de Venus Battery. Daarna beklimt u de Towers Hill, waar u vanaf de top een fantastisch panoramisch uitzicht heeft over de stad. Een avond voorstelling van de film "Ghosts After Dark" in het amfitheater rondt uw wandeltocht.

Andere bezienswaardigheden zijn de twee begraafplaatsen, het historische Ambulance Centre en het Charters Towers Folk Museum. Het historisch World Theater is een architectonisch wonder dat het verleden en het heden combineert. Of waarom niet een partijtje biljart spelen op de 100 jaar oude tafels in de Civic Club.

Charters Towers is een gouden stad met een kleurrijk verleden, het levendige erfgoed brengt de stad tot leven, en maakt deze stad een 'must' op elke route. Charters Towers ligt 138 kilometer ten zuidwesten van Townsville, op de Flinders Highway.

Hoogtepunten van Charters Towers

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Charters Towers:

  • Het historische Ambulance Centre
  • Charters Towers Folk Museum
  • Tower Hill
  • Twee begraafplaatsen