Bundaberg

Bekend vanwege de Bundaberg Rum

Bundaberg ligt aan de Burnett River, op ongeveer 10 km van de kust en op zo'n 370 km ten noorden van Brisbane. De stad heeft ca. 50.000 inwoners. Bundaberg is een belangrijk centrum van de suikerindustrie. In de omgeving van Bundaberg (en eigenlijk langs de hele Capricorn Coast) wordt op grote schaal suikerriet verbouwd. Rond Bundaberg zijn verscheidene suikerraffinaderijen te vinden.

De stad is vooral bekend vanwege de Bundaberg Rum, die hier geproduceerd wordt. Voor de komst van de Europeanen werd de omgeving van Bundaberg bewoond door Aboriginals. De naam van de lokale aboriginalgroep is Gurang-Gurang (goe-rang goe-rang).

Op toeristisch vlak staat Bundaberg bekend als de "springplank" naar het Great Barrier Reef. Het ligt in de nabijheid van Lady Musgrave Island en Lady Elliot Island, de meest zuidelijke Australische koraaleilanden.

Het wereldberoemde Mon Repos Beach (Turtle Beach) ligt op 11 km afstand van de stad. Tussen oktober en maart komen hier grote aantallen lederschildpadden hun eieren leggen. Enkele kilometers hier vandaan ligt Bargara, een steeds populairder wordende kustplaats.

Hoogtepunten van Bundaberg

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bundaberg:

  • Lady Musgrave Island
  • Lady Elliot Island
  • Bundaberg Rum