Airlie Beach

Één van de populairste badplaatsen langs de oostkust van Queensland

Airlie Beach is één van de populairste badplaatsen langs de oostkust van Queensland. De plaats ligt aan de Whitsunday Coast en heeft zo'n 3000 inwoners, maar vaak een veelvoud aan toeristen. Samen met het nabijgelegen Shute Harbour vormt het een opstappunt voor cruises naar zowel de Whitsunday eilanden, als naar het Great Barrier Reef.

Airlie Beach ligt ongeveer 35 km oostelijk van Proserpine , waar de regionale luchthaven ligt en de Bruce Highway loopt, ongeveer 900 km noordelijk van Brisbane en 820 km zuidelijk van Cairns. Airlie Beach heeft een aantal grote jachthavens en een een klein strand, waar in de regentijd (nov-mei) veel zeekwallen voorkomen. Om de toeristen en inwoners toch een plaats te bieden om te kunnen zwemmen, is er een kunstmatige lagune aangelegd bij het strand. De lagune word omgeven door tropisch regenwoud, beschutte picknicktafels en gratis barbecues.

Hoogtepunten van Airlie Beach

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Airlie Beach.

Great Barrier Reef

Vanaf Airlie Beach vertrekken er boten naar The Great Barrier Reef. De mogelijkheden voor duikers zijn hier eindeloos, zowel voor beginners als voor de ervaren duiker.

Shute Harbour

Bij Shute Harbour vertrekken de shuttleboten naar de Whitsunday eilanden. Op verschillende tijdstippen gaan er boten naar steeds weer een ander eiland. De meest frequent varende shuttleboot is die naar Hamilton Island. Vanuit Shute Harbour vertrekken ook een aantal dagcruises naar het buitenrif van het Great Barrier Reef.

Whitsunday Islands

Airlie Beach vormt de toegangspoort tot de voor de kust gelegen Whitsunday eilanden. Het gebied rondom de Whitsunday eilanden is een waar paradijs voor zeilers. In Airlie Beach kunt u aan boord gaan van een luxe jacht of catamaran voor een één- of meerdaagse tocht langs de mooiste paradijsjes. De meeste Whitsunday eilanden beschikken over resorts die variëren van eenvoudige Robinson Crusoë hideways tot de meest luxueuze paradijzen.