Agnes Water

Rustig strandplaatsje, populair bij toeristen

Agnes Water is een rustig plaatsje met een strand, winkels, restaurants e.d. - de drukke Bruce Highway loopt om het plaatsje heen. Agnes Water heeft meer algemene faciliteiten dan het 8km noorderlijker gelegen Town of 1770. Maar voor watersporten is de Town of 1770 de betere plek.

Het dorpje is een populaire toeristenbestemming aan de Queensland Discovery Coast (onderdeel van de Capricorn Coast), in het Joseph Banks Environmental Park. Het is omringd met de koraal zee en de Bustard Bay aan drie zijden. Het dorpje beschikt over vakantieaccommodaties, restaurants, een kleine supermarkt en een kleine haven. Agnes Water is bereikbaar via een weg vanaf Bundaberg, dat 112 kilometer meer zuidelijk ligt. Het dorpje heeft maar een kleine permanente populatie; er verblijven wel veel vakantiegangers en toeristen om gebruik te maken van de vismogelijkheden en andere wateractiviteiten.

De vele verschillende dier- en plantensoorten worden zoveel mogelijk beschermd, wat in combinatie met de surfmogelijkheden het tot een belangrijke toeristische attractie maakt. Daarnaast is het mogelijk om dagvaarten en vluchten naar het Great Barrier Reef, het dicht bijzijnde Lady Musgrave Island en Lady Elliot Island, Fitzroy Reef, Pancake Creek en het historische Bustard Head lighthouse te ondernemen. Het gebied bestaat daarnaast uit vier nationale parken: Deepwater NP, Eurimbula NP, Mount Colosseum NP, en Round Hill NP. In al deze gebieden is het mogelijk om in de natuur te kamperen en te wandelen.

Hoogtepunten van Agnes Water

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Agnes Water.

Lady Musgrave Island

Lady Musgrave Island is het op één na zuidelijkste eiland van het indrukwekkende Great Barrier Reef. Het idyllische eiland wordt omgeven door helder, blauw water met kleurrijk koraal en meer dan 1200 soorten tropische vissen. Ideaal om duikend te verkennen, of al snorkelend overheen te zweven. Als u op zoek bent naar een avontuurlijk uitstapje, dan kunt u ook kamperen op het eiland - er zijn echter geen voorzieningen aanwezig op het eiland! Vooral vers water is belangrijk, maar ook de kampeervergunning moet in orde zijn. Het tropische eiland heeft een prachtige natuur. Het bos op het eiland bestaat voornamelijk uit Pisonia bomen, een boom die werd ontdekt door de Nederlandse geneesheer Willem Pies, grondlegger van de koloniale geneeskunde. Ook is het eiland een plek waar verschillende vogels komen om te nesten. Tussen november en februari komen er zelfs schildpadden naar het eiland om hun eieren te leggen. In februari en maart is het eiland gesloten voor kampeerders, om de pasgeboren schildpadjes te beschermen. Het gemakkelijkst bezoekt u het eiland met één van de cruisetochten. Deze boten leggen aan bij een ponton vlakbij het eiland, het 'Reef Sanctuary', waar vandaan u kunt snorkelen en duiken of een tocht kunt maken met de glassbottomboat.

LARC tour

In Agnes Water kunt u een tour doen met de LARC, een groot roze amfibievoertuig - een boot met wielen - die u over land en over zee de mooiste plekjes in de omgeving laat zien. De LARC tour brengt u langs de kust van Bustard Bay, over verlaten stranden, richting de vuurtoren van de baai, die is omgebouwd tot museum. In het Eurimbula National Park leert u over de geschiedenis van en de dieren in dit gebied. Vanaf het uitkijkpunt bij de vuurtoren heeft u een prachtig uitzicht over de baai en het natuurpark. U kunt kiezen uit verschillende tours, die u bijvoorbeeld tijdens zonsondergang langs de kust brengen, of waarmee u een bezoek kunt brengen aan de zandduinen van Middle Island - waar u kunt sandboarden.

Scooteroo

Een van de meest bekende attracties in Agnes Water is de Scooteroo tour. Rij op een stoere minichopper door de straten van het stadje. Met een leren jas met vlammen en bijpassende helm komt u (bijna) niet dichterbij het ultieme 'born to be wild' gevoel! Geniet van het uitzicht over de baai van 1770 en van 'potato wedges'. De scooters zijn door iedereen eenvoudig te bedienen. En ook als u niet zo'n held bent op de scooter, dan kunt u achterop bij één van de gidsen meedoen aan deze tour.