Mataranka

Warmwaterbronnen

Mataranka ligt 105 km zuidelijk van Katherine. Het is het laatste dorpje van enige betekenis langs de Stuart Highway richting zuiden tot aan Alice Springs. Mataranka staat vooral bekend om z'n warmwaterbronnen.

De belangrijkste attractie in de regio Mataranka is het Elsey National Park die de prachtige Roper River en twee grote thermale baden bezit: Bitter Springs en Rainbow Springs. De bovenkant van de Roper River binnen het Elsey National Park (waar krokodillen worden beheerd) is populair voor boswandelingen, vogels kijken, kanoën, zwemmen en vissen. Bitter Springs Thermal Pools is aan de noord-oostkant van Mataranka aan het eind van Martin Road. Deze baden vloeien op een constante 32 graden C. en velen van hen zijn nog steeds in natuurlijke staat. Zwemmers kunnen stroomafwaarts naar beneden glijden en genieten van de mooie vegetatie en vogels die je onderweg tegenkomt. Als het water helder is kunt u er met een masker en snorkel kleine vissen en schildpadden zien.

Rainbow Springs, ook wel Mataranka Thermal Pools genoemd, is al veel langer toegankelijk voor het publiek dan de andere gebieden van Elsey National Park en is dus na verloop van tijd veranderd door de installatie van betonnen muren, trappen, boardwalks en verharde terreinen. Rainbow Springs ligt op ongeveer 9 km ten zuidoosten van Mataranka aan het einde van Homestead Road. Het water stroomt op een constante 34 graden Celsius en is ook mooi en helder, schitterend om te zwemmen.

Hoogtepunten van Mataranka

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Mataranka:

  • Roper River
  • Rainbow Springs
  • Bitter Springs
  • Elsey National Park