Arnhemland

Ongerepte natuur en authentieke Aboriginal cultuur

Dit ongerepte gebied dat zich uitstrekt ten oosten van Kakadu National Park tot aan de Golf van Carpentaria is grotendeels een Aboriginal reservaat. Er zijn geen verharde wegen, en u kunt dit gebied – vanwege de benodigde 'permits' (vergunningen) - het best bezoeken met specifieke tours (zoals die vanuit Seven Spirit Bay, Gove en het Davidson kamp). Naast de Aboriginal cultuur die hier in de afgelegen gemeenschappen voortleeft, is de ruige natuur verrassend mooi.

Arnhemland heeft een oppervlakte van 97.000 km². Het gebied kreeg zijn naam van Matthew Flinders, die het noemde naar het Nederlandse schip De Arnhem, dat hier in 1623 de kust verkende. Het gebied is sinds 1931 een reservaat voor de Yolgnu Aborigines. Het gebied wordt namens de Aborigines bestuurd door de Northern Land Council, maar werd tot het midden van de jaren 50 bestuurd vanuit de hoofdstad Darwin.

Arnhemland en de Yolgnu vormen de bakermat voor de didgeridoo. De eucalyptusbomen die zijn uitgehold door termieten kunnen worden gebruikt als een natuurlijk instrument.

Een 'permit' om te reizen door Arnhemland kunt u bij de Northern Land Council aanvragen. U dient te motiveren waarom u er gaat reizen, waarbij het helpt als u een uitnodiging heeft van een lokale Aboriginal (bijv. de eigenaar van een Art Gallery).

Arnhem Highway

De Arnhem Highway is een autoweg in het Northern Territory. De weg verbindt het stadje Jabiru in het Nationaal park Kakadu met de Stuart Highway, 35 kilometer ten zuiden van Darwin.

Hoogtepunten van Arnhemland

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Arnhemland:

  • Aboriginal cultuur
  • Schitterend (ruig) natuurlandschap