Northern Territory

Red Centre & Top End!

Het noordelijke deel van de Northern Territory wordt ook wel de 'Top End' genoemd. Darwin is de grootste stad in het noorden van Australië. Het is een moderne snelgroeiende stad met ca. 125.000 inwoners vormt het uitgangspunt voor vele bezienswaardigheden. De meeste bezoekers aan de 'Top End' beginnen of eindigen hun bezoek op de luchthaven van Darwin. De afstanden zijn namelijk immens en er kan vanuit alle delen van Australië naar Darwin worden gevlogen.

Bezienswaardigheden in de 'Top End' Northern Territory
Er zijn diverse belangrijke bezienswaardigheden in de 'Top End'. De bekendste is het Kakadu National Park (250 km ten zuidoosten van Darwin). Een andere bezienswaardigheid is Katherine Gorge. Het Litchfield National Park vormt voor de meeste bezoekers een aangename verrassing. Het park is minder druk, maar biedt zeker zo'n mooi landschap als Kakadu.

Ten noorden van Darwin liggen Bathurst en Melville Island, ook wel de Tiwi Islands genoemd. Op deze afgelegen eilanden leven de Tiwi Aborigines, die nog steeds op zeer oorspronkelijke wijze leven.   Het klimaat in het noorden is tropisch met een dichte, weelderige begroeiing. In het zuiden gaat dit geleidelijk over in een droger type met een meer open vegetatie.

Bezienswaardigheden in het 'Red Centre' Northern Territory
Het zuidelijk deel van het Northern Territory vormt het hart van Australië, het wordt ook wel het 'Red Centre' genoemd. In dit desolate‚ vrijwel onbewoonde gebied met savannes‚ woestijnen en eindeloze vlaktes ontdekt u unieke natuurfenomenen. U vindt hier geen grote steden, geen haute- couture winkels en geen beroemde wijngaarden, maar wel het ultieme gevoel van de Outback. De uitgestrektheid, de overweldigende natuur en de heldere sterrenhemels laten een overweldigende indruk na. Ook de aboriginal-cultuur, de boemerang en 'Bush tucker food' hoort bij dit deel van Australië. De kleine karakteristieke pubs en roadhouses, de roadtrains (enorme vrachtwagens van soms wel 35-meter lang) die u onderweg kunt tegenkomen, zijn leuke en interessante bezienswaardigheden. De enige stad in het gebied is Alice Springs. De belangrijkste bezienswaardigheden in het 'Red Centre' zijn Ayers Rock, Kings Canyon, de Olgas en de Devils Marbles.

Leuke tips & trics van onze reisspecialisten

Outback swag | rondreis Australië

Slapen in een swag in de Australische Outback

Margret bezorgde haar nichtje een onvergetelijke ervaring in de Australische Outback!

Margret sliep in een 'swag' onder de sterrenhemel van de Australische Outback. Een uniek Australisch gebruik dat zorgde voor een onvergetelijke ervaring!

Wildman Wilderness Lodge | Hotels en accommodatie Northern Territory | Pacific Island Travel

Hotels

Hotels in Northern Territory

Op zoek naar een leuk verblijf in de Northern Territory? We bieden u een ruim aanbod in hotels en appartementen, maar bijvoorbeeld ook farmstays, lodges en motels behoren tot de keuze. Van basic tot luxe, modern en groots tot knus en kleinschalig. Kijk hier voor een greep uit de mogelijkheden!

Alice Spings zonsondergang | rondreis Australië

Alice Springs

Gateway naar het 'Red Centre'!

Alice Springs ligt aan de route van de iconische trein 'The Ghan' en biedt een moderne gateway naar o.a. Uluru, Kata Tjuta en de MacDonnell Ranges. Voor een kijkje in de Australische Outback cultuur bezoek je hier Anzac Hill, de School of the Air en de Royal Flying Doctors Tourist Facility.

Arnhemland Aboriginal | rondreis Australië

Arnhemland

Ongerepte natuur en authentieke Aboriginal cultuur

Billabongs, moerassen, regenwoud. Welkom in de ruige natuur van Arnhemland! Bezoek dit land van de Aboriginal communities en maak kennis met eeuwenoude, authentieke Aboriginal cultuur.

Ayers Rock zonsondergang | rondreis Australië

Ayers Rock

De beroemdste monoliet ter wereld!

Ayers Rock, oftewel het voor Aboriginals heilige 'Uluru', is uniek en spreekt zeer tot de verbeelding. De zonsondergang- en opkomst zijn hier prachtig!

Central Australia Aboriginal Land silhouette | rondreis Australië

Central Australia Aboriginal Land

Het meest afgelegen deel van Australië

Hier reist u, mits terdege voorbereid, met een 4WD door ongerept gebied. Onderweg doorkruist u enkele Aboriginal communities (u dient hiervoor in het bezit te zijn van een 'permit'). Een avontuur!

Darwin | rondreis Australië

Darwin

Gateway tot de Northern Territory

Darwin zit in een transformatie van een slaperig stadje naar een moderne gateway voor een bezoek aan de Northern Territory. Mindil Beach Markets, de outdoor Deckchair Cinema, Darwin Waterfront en de gezellige sfeer bij de cafés op Mitchell Street zorgen voor een aangenaam verblijf!

Devils Marbles zonsondergang | rondreis Australië

Devils Marbles

Een wonderlijk stukje natuur!

De Devils Marbles vormen een prachtig schouwspel. De enorme geronde granieten stenen (boulders) zijn magisch om te zien en vormen een belangrijke heilige plaats voor Aboriginals.

Gregory National Park

Gregory National Park

Eén na grootste nationale park van the Northern Territory

Geniet van mooie wandelingen en prachtige vergezichten op het door de Victoria River uitgeslepen landschap.

Groote Eylandt Aboriginal tekeningen | rondreis Australië

Groote Eylandt

Het grootste eiland in de Gulf of Carpentaria

Gelegen op zo'n 50 km uit de kust van Arnhemland. Hier bezoekt u plaatselijke Aboriginal communities.

Kakadu National Park Nadab Lookout | rondreis Australië

Kakadu National Park

Het grootste nationale park van het Northern Territory!

Kakadu National Park biedt een combinatie van prachtige natuur en bijzondere Aboriginal cultuur (o.a. de vele rotsschilderingen die in het park te vinden zijn). Adembenemende watervallen en weidse wetlands met krokodillen zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Katherine Gorge | rondreis Australië

Katherine

Het kruispunt tussen de Outback en de Tropen

Het stadje Katherine vormt een uitstekende gateway voor een bezoek aan o.a. Nitmiluk National Park (Kathering Gorge) en de Cutta Cutta Caves.

Kings Canyon | rondreis Australië

Kings Canyon

Spectaculaire kloof met dieprode wanden

Kings Canyon is een spectaculaire kloof met dieprode wanden. Volg één van de vele wandelroutes en laat je meevoeren naar de 'Garden of Eden'. Een must see!

Litchfield National Park Florence Falls | rondreis Australië

Litchfield National Park

Watervallen en termietenheuvels

Litchfield National Park herbergt een fraai stukje natuur met heerlijke zwemplekken en mooie watervallen; o.a. Florence Falls en Wangi Falls.

MacDonnell Ranges zonsondergang | rondreis Australië

MacDonnell Ranges

Oeroud gebergte ten westen en oosten van Alice Springs

Hier valt veel te ontdekken (en zwemmen)! De diepe kloven van Simpsons Gap, Standley Chasm, Ormiston Gorge en Palm Valley. Gosses Bluff en Ochre Pits zorgen voor een stukje cultuur en geschiedenis.

Mataranka pool | rondreis Australië

Mataranka

Warmwaterbronnen

Mataranka is gelegen in Elsey National Park. Hier vind je Thermal Pools om bij weg te dromen; Bitter Springs en Rainbow Springs (flink gecultiveerd).

Red Centre Ayers Rock | rondreis Australië

Red Centre

Het rode hart van Australië

Savannes, woestijnen en eindeloze vlaktes gecombineerd met enkele van de meest tot de verbeelding sprekende iconen van Australië; Ayers Rock (Uluru), de Olga's (Kata Tjuta) en Kings Canyon. Spectaculair!

Simpson Desert 4WD | rondreis Australië

Simpson Desert

Zandwoestijn met rode duinen

Zeer uitgestrekte woestijn die doorloopt in oostelijk Queensland en South Australia. Deze woestijn wordt alleen bezocht na een zeer goede voorbereiding op de omstandigheden ter plaatse.

Surveyor Generals Corner

Surveyor Generals Corner

Een interessant meetpunt

Bij de Surveyor Generals Corner komen de grenzen van Western Australia, South Australia en het Northern Territory samen. Interessant voor een bezoekje.

Tanami Desert | Northern Territory

Tanami Desert

Geïsoleerd en droog

Een echte woestijn met enorme vlaktes bestaand uit rood zand en kleine heuvels. Spinifex grassen en lage struiken zorgen voor enige afwisseling.

Tennant Creek | rondreis Australië

Tennant Creek

Gateway tot Devils Marbles en Davenport Ranges

Tennant Creek vormt de gateway tot de, hoewel alsnog 100 km verderop gelegen, Devils Marbles.

Tiwi Island Aboriginal kinderen | rondreis Australië

Tiwi Islands

Bathurst Island en Melville Island

Bathurst Island en Melville Island vormen samen de Tiwi Islands, ca. 100 km ten noorden van Darwin. De Tiwi Aborigines leven nog op zeer oorspronkelijke wijze en zijn zeer creatief (er wordt veel handwerk gemaakt).

Top End Aboriginal tekeningen | rondreis Australië

Top End

Het noordelijke deel van het Northern Territory

De Top End combineert enkele van de spectaculairste hoogtepunten van het Northern Territory; Kakadu National Park, Litchfield National Park, Nitmiluk National Park (Katherine Gorge) én Darwin. Een spectaculair gebied om in uw reisroute op te nemen!