Wagga Wagga

Bezoek Wagga Wagga tijdens je rondreis Australië

Vakantie Wagga Wagga - Australië

Bezoek Wagga Wagga tijdens je rondreis Australië

Wagga Wagga is - met ca. 45.000 inwoners - de grootste stad in het binnenland van New South Wales. De stad ligt aan de spoorweg van Sydney naar Melbourne.

Het leger is in Wagga Wagga een belangrijke werkgever in de stad. In de buitenwijk Kapooka ligt een grote legerbasis en in de buitenwijk Forest Hill is een luchtmachtbasis gevestigd.

De nederzetting Wagga Wagga werd in de 1830er jaren gevestigd door Europese kolonisten bij een doorwaadbare plaats aan de Murrumbidgee River.

In 1870 werd Wagga Wagga erkend als gemeente en in 1946 als stad. In 1982 werd het samengevoegd met de naastgelegen shires Kyeamba en Mitchell om de City of Wagga Wagga te vormen, een Local Government Area dat een gebied van 4.886 km2 omvat en 65.000 inwoners telt.

Wagga Wagga is één van de bisdommen in NSW, dat zich in 1917 losmaakte van het bisdom Goulburn. De eerste bisschop van Wagga Wagga werd benoemd in maart 1918. Het is suffragaan aan het aartsbisdom Sydney. De kathedraal is toegewijd aan de aartsengel Michaël. In 1950 telde het bisdom ongeveer 108.000 inwoners, waarvan 24.000 katholieken (circa 22%). In 2004 was het inwonertal van het bisdom gestegen tot 206.000 en het aantal katholieken tot 62.000 (ongeveer 30%). Het aantal priesters steeg in dezelfde periode van 41 naar 57.

Voor bezoekers zijn er een aantal attracties de moeite waard. Wandel langs de Wiradjuri Walking Track of wandel door de boom in de schaduw Collins Park en de Victory Memorial Gardens. In het centrum van de stad vindt u het prachtige Civic Centre, dat bibliotheken en musea huisvest. Vlakbij ligt de gerenoveerde Civic Theatre, het Playhouse en het Wollundry amfitheater (waar u dans-, toneel en muziek optredens kunt bijwonen).

Geboortestad van topsporters

In Australië is de stad vooral bekend als "broedplaats" van veel succesvolle sporters, zoals atleet Brad Kahlefeldt, tennisser Tony Roche en golfer Steve Elkington.

Hoogtepunten van Wagga Wagga

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Wagga Wagga:

Botanic Gardens

Bezoek de Botanic Gardens, met zijn 20 hectare grootte thema tuin, dierentuin en volière, en het kunstmatig aangelegde Lake Albert, locatie voor wateractiviteiten.

Civic Centre

Het fraaie Civic Centre huisvest de Riverina Regional Library, Wagga Wagga City Library, Wagga Wagga Art Gallery en de National Art Glass Gallery.