Royal Np

Bezoek Royal National Park tijdens je rondreis Australië

Vakantie Royal National Park - Australië

Bezoek Royal National Park tijdens je rondreis Australië

Het Royal National Park ligt aan de zuidkust van New South Wales, 32 km zuidelijk van Sydney. Het Royal National Park is opgericht in 1879 en is het oudste natuurreservaat van Australië en het op één na oudste nationale park ter Wereld. Bij het Royal National Park stijgen de rotsen steil uit zee, waardoor de kust op de krijtrotsen bij Calais lijkt. Het natuurpark heeft een oppervlakte van 150,80 km².

Het park is een populair wandel-, fiets- en mountainbikegebied. Op verschillende plekken zijn picknick- en barbecueplaatsen voorzien. De flora en fauna van het park zijn erg divers. Het park heeft een kustlijn van bijna 20 km. De verlaten stranden nodigen echt uit tot een zwempartij.

Hoogtepunten van Royal National Park

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Royal National Park.

Coast Track

Er zijn veel wandelroutes door het park, maar de bekendste, mooiste en meest toegankelijke is de Coast Track, die in totaal 26 kilometer lang is. Maar als u een kortere wandeling wilt maken kunt u adviseren we u de middelste sectie van het Track te lopen (6 kilometer). U kunt de Track het gehele jaar door lopen. De herfst is geweldig om walvissen te spotten, in de lente is er een kleurexplosie van de wilde bloemen, een heldere zomerdag geeft u de mogelijkheid om af te koelen met een duik in één van de lagunes of bij één van de vele stranden.