Port Macquarie

Bezoek Port Macquarie tijdens je rondreis Australië

Vakantie Port Macquarie - Australië

Bezoek Port Macquarie tijdens je rondreis Australië

Port Macquarie, aan de oostkust van Australië, ligt aan de monding van de Hastings rivier op een kleine 420 km ten noorden van Sydney en 570 km ten zuiden van Brisbane.. Door de centrale ligging langs de Pacific Highway (tussen Sydney en Brisbane) is het een populaire stop onderweg).

Port, zoals de Australiërs het noemen, werd gesticht in 1818 door John Oxley. Het is daarmee de op twee na oudste stad van Australië. Gouverneur Lachlan Macquarie vestigde hier in 1821 een strafkolonie. Nadat in 1847 de strafkolonie opgeheven werd, raakte de plaats in verval. Vanaf 1860 klom het plaatsje uit het dal en nadat in 1860 Port Macquarie aangesloten werd op het spoorwegnet bloeide het weer helemaal op. Tegen-woordig telt de plaats 40.000 inwo-ners en trekt het veel toeristen en herinneren slechts de historische gebouwen nog aan de vervlogen tijden.

Om een goed beeld te krijgen van de historie kunt u een wandeling maken door het stadje, de "Heritage Walk". Tijdens de wandeling kunt u de diverse historische gebouwen bezoeken. Het Maritieme Museum, dat dagelijks geopend is, geeft een overzicht van de historie op het gebied van de zeevaart. Verder zijn het historische gerechtsgebouw, de St. Thomas kerk, en de Innes Lake Ruins zeker een bezoek waard.

Alle indrukken die u opgedaan heeft kunt u heerlijk laten bezinken door een bezoek te brengen aan één van de prachtige stranden waarover Port Macquarie beschikt. Het is hier heerlijk toeven en genieten van zon en zee. Wilt u actiever zijn dan kan dat ook: parasailing, duiken, jetskiën, kanoën en kajakken behoren tot de mogelijkheden.

Koala-hoofdstad van de Wereld

Ook de koala-populatie geeft veel bekendheid aan Port Macquarie, veel toeristen noemen het de "Koala-hoofdstad van de wereld". Het Billabong Koala Park is een populaire attractie onder bezoekers. Maar meest bekend is het Koala Hospital van de Koala Preservation Society. Een andere mogelijkheid deze 'knuffeldieren' en andere typisch Australische dieren in een meer natuurlijke omgeving te zien is het Kingfisher Park.

Hoogtepunten van Port Macquarie

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Port Macquarie:

Koala Hospital

Heel wat anders maar erg leuk is om een bezoek te brengen aan het Koala Hospital van de Koala Preservation Society, waar zieke en gewonde koala's of jonge door de moeder ver-stoten koala's verzorgd en opgevangen worden. Het Hospital wordt geheel door vrijwilligers gerund. U vondt het Koala Hospital aan Lord Street.

Tacking Point Lighthouse

De vuurtoren bij Tacking Point - die werd ontworpen door James Barnet - werd gebouwd in 1879 door Shepard en Mortley, nadat er meer dan twintig schipbreuken werden geleden in het gebied. Het Tacking Point Lighthouse is onderdeel van het nationaal erfgoed van Australië.

St Thomas' Anglicaanse Church

St Thomas' Anglicaanse Church is gebouwd door gevangenen onder militaire supervisie van 1824 tot 1828. Deze kerk is één van de oudste kerken van Australië. Het Walker pijporgel is de enige van dat type op het zuidelijk halfrond. De kerktoren biedt een weids uitzicht over de kustlijn, de stad en de rivier. De kerk is onderdeel van het nationaal erfgoed van Australië.