Merimbula

Bezoek Merimbula tijdens je rondreis Australië

Vakantie Merimbula - Australië

Bezoek Merimbula tijdens je rondreis Australië

Eens was Merimbula een rustig vissersplaatsje maar is tegenwoordig het toeristische centrum van de Sapphire Coast, de meest zuidelijke kust van New South Wales (450km van Sydney). De plaats is niet alleen de bekendste badplaats van New South Wales maar waarschijnlijkheid ook een van de mooiste. De plaats heeft schitterende zand-stranden, lagunes en een meer. De plaats straalt veel rust uit ondanks de bebouwing die op grote schaal aanwezig is.

De plaats biedt allerlei activiteiten, zoals zwemmen, surfen, zeilen, kanoën, diepzeeduiken en wandelen in de uitgestrekte 'bush' die Merimbula omringt. In en om Merimbula zijn een aantal mooie wandeltochten uitgezet. Wilt u langere wandelingen maken? Die zijn in de omgeving van Merimbula voldoende te vinden zoals in het Bournda National Park even ten noorden van Merimbula.

Hebt u na alle activiteiten trek gekregen? Merimbula heeft een groot aantal prima restaurants en cafés. Zeker aan de boulevard is het heerlijk toeven.

Walvissen en Orka's

Wilt u zekerheid hebben om walvissen en zelfs orka's te zien, boek dan een Whale watching trip. De meeste kans heeft u tussen september en november.

Hoogtepunten van Merimbula

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Merimbula.

Boardwalk Walking Track

De Boardwalk Walking track is een korte wandeltocht van ongeveer twee uur en loopt aan de noordzijde van het meer. De wandeling is voor iedereen goed te doen en zeker tijdens zonsopkomst en zonsondergang een aanrader. U kunt dan genieten van de prachtige kleuren. The Scenic Walk start bij Rotary Park en gaat via de noordzijde van de baai naar Bar Beach en Merimbula Wharf, waar u tussen september en november kans heeft walvissen te spotten.

Bournda National Park

De combinatie van de oceaan stranden, kreken, lagunes en het uitgestrekte Lake Wallagoot maken Bournda National Park een zeer aantrekkelijke omgeving. Terwijl het park goed onderhouden kampeer- en recreatieve faciliteiten heeft, is het grootste deel van het park wild en ongerept. Het park heeft een rijke Aboriginal geschiedenis. Het was een belangrijke verzamelplaats voor voedsel voor de Aboriginals.

De monding van Lake Wallagoot vormt een waardevolle habitat voor tal van trekvogels. Bedreigde dwergsterns broeden op de noordelijke oever in het grootste deel van de zomer. Het terrein is omheind om de vogels te beschermen tegen verstoring. Een team van vrijwilligers helpen de National Parks and Wildlife Service met monitoring en bescherming van de vogels.

Wandelroutes variëren in lengte van de 9 km (Kangarutha Track van Turingal Head naar Kianinny Bay) tot kortere wandelingen (van Tura Beach landtong aan Bournda Lagoon).