Jervis Bay

Bezoek Jervis Bay tijdens uw rondreis Australië

Op ongeveer drie uur rijden ten zuiden van Sydney ligt Jervis Bay‚ één van de hoofdattracties van de schitterende South Coast. Jervis Bay ontleent zijn naam aan een voormalige Britse admiraal. De plaats is in 1791 gesticht.

Jervis Bay is gekend om z'n zandstranden, het zand staat officieel bekend als het witste zand ter wereld. De badplaats is zeer populair bij snorkelaars en duikers en ook om walvissen te spotten (jun-nov). Maar er zijn nog tal van andere activiteiten mogelijk. Denk aan een zeiltocht over de azuurblauwe wateren‚ een kajakavontuur over rustige kreekjes of een wandeling met een Aboriginal gids door het prachtige Booderee National Park.

In het Lady Denman Maritime Museum leert u over de lokale geschiedenis en wandelt u tussen de mangroves.

De Royal Australian Navy gebruikt Jervis Bay voor opleiding, met inbegrip van een klein deel van het marine park.

Hoogtepunten van Jervis Bay

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Jervis Bay.

Jervis Bay Marine Park

Jervis Bay Marine Park ligt ongeveer 180 kilometer ten zuiden van Sydney en 20 km ten zuidoosten van Nowra in het Batemans Bay marine bioregio. Het beslaat meer dan 100 km van de kustlijn en de aangrenzende oceaan die zich uitstrekt van Kinghorn Point in het noorden tot Sussex Inlet in het zuiden en bevat het grootste deel van Jervis Bay. Er zijn verschillende habitats in het park vertegenwoordigd. Het is de thuisbasis van een unieke mix van tropische en gematigde soorten, waaronder de weedy sea-dragon, eastern blue devil fish, whale, bottlenose dolphin, little penguin, fur seal and the endangered grey nurse shark. Dit populaire marine park is - ondanks haar beschermde status - geschikt voor een breed scala aan recreatieve activiteiten, zoals vissen, duiken, varen, surfen en andere strand activiteiten.

Booderee National Park / Jervis Bay National Park

Booderee National Park is de nieuwe naam voor het Jervis Bay National Park, die door de Wreck Bay Aboriginal Gemeenschap is gekozen toen het park in 1995 aan hen werd teruggegeven. Booderee is een Aboriginal woord dat 'Bay of Plenty' of 'veel vis' betekent in de Dhurga taal. De White-bellied Sea Eagle is een van de vele vogels die u kunt zien in het park. Deze grote witte en grijze adelaar is de hoedster van de Aboriginals van Wreck Bay (en ziet u ook terug in het park logo). Het Jervis Bay National Park is 48,54 km² groot.