Coffs Harbour

Bezoek Coffs Harbour tijdens je rondreis Australië

Vakantie Coffs Harbour - Australië

Bezoek Coffs Harbour tijdens je rondreis Australië

Coffs Harbour is een populaire strandbestemming aan de oostkust van Australië. U vindt hier één van de beste surf-stranden van Australië. Het plaatsje heeft ongeveer 28.000 inwoner. Coffs Harbour ligt langs de Pacific Highway, op 540 km ten noorden van Sydney en 440 km ten zuiden van Brisbane. De reden voor buitenlandse toeristen om kort te verblijven in Coffs Harbour is hoofdzakelijk om de reden, dat de afstand tussen Hunter Valley en Byron Bay te groot is om in één keer af te leggen.

Het stadje dankt haar naam aan captain John Korff, die in 1847 in dit gebied beschutting moest zoeken voor een storm. Hij noemde het gebied Korffs Harbour, dat in 1861 verbasterd werd naar Coffs Harbour. Bij Coffs Harbour is de kust erg spectaculair. Hier grenzen de bergen van de Great Dividing Range direct aan de mooie witte zandstranden en de oceaan.

De mooiste stranden zoals Park Beach, Korora en Jetty Beach, liggen ten noorden van het stadje en zijn erg in trek bij surfers. Het gezelligste deel van het stadje is rondom de 'jetty' en de Coffs Promenade.

Het gunstige klimaat maakt dit gebied zeer geschikt voor het verbouwen van bananen, en komt u in het binnenland dan ook veelvuldig bananenplantages tegen. Dat dit gebied bekend is om zijn bananen zal u ook niet snel ontgaan, aangezien u hieraan wordt herinnerd door een gigantische banaan aan de kant van de weg. De plaats waar alle toeristen op de foto willen met deze Big Banana op de achtergrond.In het stadje zelf kunt u een bezoek brengen aan het Historic Museum waar u meer te weten komt over de historie en het ontstaan. Ook een bezoek aan de fraaie Botanical Gardens is zeer de moeite waard.

Hoogtepunten van Coffs Harbour

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Coffs Harbour.

Diverse activiteiten

Rondom Coffs Harbour vindt u veel activiteiten die u kunt doen. Ga raften op de Nymboida River en laat u mee-sleuren door de stroomversnellingen, leer surfen aan de kust bij Park Beach of Diggers Beach, maak een tandem-parachute sprong of ga paardrijden in de omgeving. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen terecht in de vele Nationale Parken in de omgeving. Vindt u dat allemaal teveel van het goede en doet u het liever rustiger aan, maak dan een cruise waarbij u misschien het geluk heeft walvissen en dolfijnen te zien.

Solitary Islands Marine Park

Voor de kust ligt het Solitary Islands Marine Park, wat een perfecte locatie is om te duiken.

Big Banana

De omgeving van Coffs Harbour heeft een bloeiende bananenindustrie. Een van de bekendste attracties hier is de Big Banana uit 1965, waar u uitleg krijgt over de bananenteelt. In Australië ziet u regelmatig grote gekke dingen langs de weg staan. De Big Banana was één van de de eerste "Grote Road Displays" van Australië en zette daarmee een trend.