Bowral

Het commerciële centrum van de Southern Highlands

Bowral is het commerciële centrum van de Southern Highlands. Kort nadat het plaatsje rond 1860 was gesticht, werd het een zomervakantieoord voor de rijken van Sydney. Zij lieten hier en in het nabijgelegen Burradoo hun "country houses" bouwen. In september wordt jaarlijks het Tulip-Time Festival gehouden. Het plaatsje ligt op korte afstand van een aantal andere Highland stadjes, zoals Mittagong (5km), Moss Vale (9km), Berrima (9km), Robertson (26km) en Bundanoon (27km).

Bowral is de geboorteplaats van Mary Poppins of liever gezegd van de schrijfster P.L. Travers die hier haar jeugd doorbracht. Een andere lokale beroemdheid is de cricketspeler Sir Donald Bradman. In het Bradman Museum en ook in de stad herinneren een aantal monumenten aan deze fameuze sporter.

Hoogtepunten van Bowral

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Bowral:

  • Bradman Museum of Cricket

Bradman Museum of Cricket

In Bowral spendeerde de beroemde Australische cricketer, Sir Donald Bradman, zijn jeugd. Donald Bradman is zonder twijfel één van de meest legendarische sporthelden van Australië. Het museum vormt een eerbetoon aan de cricket sport. Het bevat een groot aantal Don-centrische memorabilia, waarvan zelfs crickethaters toegeven dat het de moeite waard is.