Barrington Tops National Park

Subtropisch regenwoud met veel inheemse dieren

Op ongeveer 320 km ten noorden van Sydney ligt het Barrington Tops National Park. Het park is bedekt met subtropisch regenwoud met daartussen eucalyptus bossen, moerassen en grasland waarin veel inheemse dieren en vogels leven waaronder de grijze kangoeroe, de moeras wallabie, de koala en het vogelbekdier. Het park heeft bergen, glooiende heuvels en valleien waardoor snelstromende rivieren zich een weg banen die zich soms met donderend geraas meters naar beneden storten.

Het gebied waarin het park ligt is van vulkanische oorsprong waarvan de vulkanen al vele duizenden jaren geleden uitgedoofd zijn. Loopt u liever niet zelf, dan heeft u de mogelijkheid dit te paard te doen over de vele ruiterpaden die hier te vinden zijn. Het park is opgenomen op de werelderfgoedlijst. Het park is toegankelijk vanaf Scone, Dungog en Gloucester.

Hoogtepunten van Barrington Tops NP

Onderstaand vindt u een overzicht van diverse hoogtepunten van Barrington Tops NP:

  • Bushwalks en andere activiteiten
  • Barrington 4WD Trail
  • Kamperen

Bushwalks en andere activiteiten

U kunt zelf op ontdekkingstocht door deze fantastische natuur wanneer u een bushwalks maakt over één van de vele uitgezette wandelroutes die het park rijk is. Daarnaast kunt u mountainbiken, paardrijden, kanoën en vissen. Er zijn genoeg activiteiten mogelijk in het park. Vooral populair is het kanoën, zoals bij "The Steps" waar stroomversnellingen over een lengte van 600 meter voor veel spektakel zorgen.

Barrington 4WD Trail

De Barrington Trail is een populaire 4WD track door het park (gesloten tijdens de winter). De weg is soms moeilijk begaanbaar na regen en er is soms zelfs sneeuw. Wees dus goed voorbereid als u dit avontuur aangaat, maar u zult wel beloond worden met wilde natuur en prachtige uitzichten. 

Kamperen

Kamperen is mogelijk in het hele park op aangelegde kampeerplaatsen. De meest populaire cqmping ligt bij Gloucester Rivier (bereikbaar per 2WD auto). Er zijn gratis kampeerplaatsen bij Devils Hole, Little Murray en Junction Pools, maar die kunt u alleen per 4WD bereiken.